top of page

עשה אל תעשה בשימוע לפני פיטורים - טיפים למעסיק

  • תמונת הסופר/ת: Hadas Prizmant
    Hadas Prizmant
  • 25 במאי
  • זמן קריאה 2 דקות


מעסיק? הכללים הבסיסיים לקיום שימוע כדין


נקודת המוצא בשימוע היא שאין "נכון ולא נכון". אין חוק מסודר שקובע איך לקיים שימוע.

יחד עם זאת, יש מאות ואלפי פסקי דין של בית הדין לעבודה, שמתייחסים לכל מקרה לגופו והללו קבעו לאורך השנים כללים בסיסיים מקובלים שהפרתם עלולה לפגום בהליך השימוע. במאמר שלהלן אפרט חלק מהם (והאמור אינו מחליף ייעוץ משפטי מסודר).

 

1.     הכלל הבסיסי ביותר הוא ששימוע צריך להיעשות בתום לב, בהגינות, ב"לב פתוח ונפש חפצה". במילים אחרות, אם מעסיק מתלבט מה הדרך הנכונה לפעול בשימוע, עליו לשאול את עצמו ביחס למצפן הפנימי שלו- האם אני פועל בתום לב.

2.     נהל הכל בכתב- מעסיק שוקל לזמן עובד לשימוע, נדרש להכין הזמנה לשימוע בכתב, ולמסור אותה לעובד.הזימון צריך להיות מפורט, מגובה באסמכתאות אם יש, דוגמאות יתקבלו בברכה גם הן. יש להבהיר בזימון שהשיחה היא "שימוע" ולא סתם בירור או שיחת הבהרה. לכתוב בכותרת, שמדובר בשימוע לשקילת המשך העסקה. יש לציין לעובד את מקום השימוע ואת מועדו ובפני מי יערך, יש להודיע לעובד כי זכותו להיות מיוצג בשימוע ו/או להגיע בליווי נציג. ולא, לכתוב בעילת הזימון "חוסר שביעות רצון מתפקודך" זה לא מספיק מפורט.

3.     פרק הזמן שנדרש לאפשר לעובד להיערך צריך להיות סביר, ככל שיש יותר חומר והנושא יותר מורכב, וככל שהעובד יותר ותיק, יש לתת יותר זמן הכנה. בעיני, המינימום הנדרש הוא שלושה ימי עסקים, וגם יותר, אם העובד הוא עובד ותיק ויש הרבה טענות. כעורכת דין לדיני עבודה אני מכירה מקרוב את התסכול של מעסיקים כשפתאום העובד מבקש דחייה, אבל ברוב המקרים אמליץ להסכים לדחיה כדי שלא תהיה טענה בדיעבד שהעובד לא הספיק להתכונן לשימוע כי לא היה לו מספיק זמן, והכל כמובן בגבול הטעם הטוב.

4.     יש לערוך פרוטוקול מלא של השימוע, ואפילו רצוי להקליט (מותר, כשאתם צד לשיחה). את פרוטוקול השימוע יש למסור לעובד.

5.     בשימוע עצמו, מומלץ ורצוי - לשמוע. כשמו כן הוא- השימוע נועד לשמוע. לא נתווכח, לא נריב, לא נחקור את העובד ולא נשלוף שפנים מהכובע. המטרה של שימוע כשמה כן היא- לשמוע את העובד. ולכן אנחנו נשמע, נקשיב, ונאמר לעובד , תודה, אנחנו נשקול את הטענות שהעלית ונקבל החלטה.   מותר כמובן לשאול שאלות ולשוחח, אבל העיקר הוא להאזין בלב פתוח לטענות העובד.

  1. כלל ברזל- לעולם לא לומר לעובד במעמד השימוע שכבר הוחלט לפטר אותו- זה מכתים את תהליך השימוע והופך אותו לפיקטיבי ואת הפיטורים, לפיטורים בניגוד לדין.

7.     לאחר שהסתיים השימוע, יש לתת תשומת לב מלאה ומשקל ראוי לעמדותיו ולתשובותיו של העובד שעלול להיפגע במסגרת מסמך סיכום והחלטה. צריך לדון בכל טענה וטענה שהעובד העלה ולהכריע בה, ולמסור לעובד את ההחלטה הכתובה. במקרים רבים אני נתקלת במעסיקים שמוסרים מכתב פיטורים סטנדרטי, במקום לנמק את ההחלטה.

8.     חשוב מאוד- אף פעם לא לתת לעובד מכתב פיטורים באותו יום ואני ממליצה גם לא יום אחרי, כדי שלא תעלה טענה שהתקבלה כבר החלטה מראש.  

  1. העובד רשאי להגיע לשימוע עם מסמכים, עורך דינו, ועד העובדים או קרוב משפחה. יחד עם זאת, זכותו של המעסיק לבקש לדעת על כך מראש על מנת להיערך אף הוא.

  2. ההמלצה החשובה ביותר- תתייעצו עם עורך דין לפני הליך שימוע. מדובר בהליך משפטי לכל דבר ועניין, ומומלץ מאוד לעשות אותו נכון בכדי לחסוך הליכים משפטיים יקרים בהמשך.


    ***האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי***



 
 
 

Comentários


Não é mais possível comentar esta publicação. Contate o proprietário do site para mais informações.

לקבלת עדכון על המאמר הבא
הצטרפו לניוזלטר

אשמח לשמוע ממך:

054-527-2835

  • Facebook
  • Instagram
  • Whatsapp
  • Spotify

הורדה בחינם: הצ'קליסט המלא לפני פיטורי עובדים

עו"ד הדס פריזמנט © 2025  | כל הזכויות שמורות

איפיון האתר: יעל בן מיור  |  עיצוב גרפי ובניית האתר: נטע פישמן דיזיין סטודיו

עמוד הבית

ייצוג מעסיקים

שותפה משפטית

הרצאות

ייצוג עובדים

אודות

בלוג

יצירת קשר

הצהרת נגישות

תנאי שימוש

bottom of page